Ruimtebesparing in de badkamer

Loodgieter Amsterdam > Blogs  > Ruimtebesparing in de badkamer
Ruimtebesparing badkamer in Amsterdam

Ruimtebesparing in de badkamer

Een kleine badkamer en toch van alle gemakken voorzien? Je kunt op heel veel manieren ruimte besparen in de badkamer, zonder concessies te hoeven doen. In magazines zie je vaak de mooiste grote badkamers, maar een badkamer in een kleine ruimte kan minstens net zo mooi en praktisch zijn.

Ruimtebesparend sanitair

Ruimtebesparing badkamer in AmsterdamLoop eens bij een showroom binnen en je ziet prachtige ligbaden waar je met z’n tweeën in kunt, dubbele wastafels en zelfs badkamermeubelen die bedoeld zijn om lekker op te zitten terwijl je je afdroogt. Dat ziet er allemaal prachtig uit, maar in de meeste woonhuizen zijn de badkamers toch nog altijd één van de kleinste ruimtes in het huis. Gelukkig wordt er hier slim op ingespeeld door fabrikanten. Er zijn tegenwoordig een heleboel ruimtebesparende badkamermeubelen en sanitair te vinden. Deze meubelen worden gekenmerkt door handige foefjes, waardoor ze een dubbele functie hebben. Wat dacht je van een ruimtebesparend ligbad waarin je ook in kunt douchen of een douchecabine die ook meteen kan functioneren als stoomcabine?

Optisch meer ruimte

Naast handige ruimtebesparende meubelen kun je er ook voor zorgen dat je badkamer ruimtelijker oogt. Gebruik daarvoor veel licht, grote spiegels, grote tegels en lichte kleuren. Berg accessoires zoveel mogelijk op achter kastdeurtjes en probeer alle meubelen qua kleur en stijl zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Een badkamer met een vlak in een contrastkleur, zoals bijvoorbeeld een witte kamer met zwarte vloer of lichte tegels met één muur in een modieuze kleur kan de lengte en diepte van een badkamer benadrukken.

Call Now Button