Dak vervangen

Altijd gericht op kwaliteit en service

De juiste kennis en oplossing

Jarenlang in loodgietersvak

Voor acute hulp ook 24/7

Dak vervangen in Amsterdam

Net als vrijwel alles in en rondom een woning, heeft een dak helaas ook niet het eeuwige leven. Een dak gaat wel vrij lange tijd mee, tot wel honderd jaar of nog zelfs langer bij een dak met dakpannen, maar vooral platte en rieten daken hebben de neiging om snelachtig te slijten. Voor het vervangen van een dak kun je bij ons terecht in Amsterdam.

Dak vervangen, maar met welk materiaal?

Het verschilt enorm per type dak hoelang het ongeveer mee gaat. Op platte daken wordt vaak bitumen gebruikt. Dit is een soort rubberachtig materiaal wat op de daken wordt gelegd en vervolgens aan elkaar wordt gesmolten om een waterdicht geheel te krijgen. Dit materiaal zal ongeveer dertig jaar meegaan.

Een ander materiaal is PVC. Dit is goedkoper te fabriceren dan bitumen, maar heeft ook een levensduur die flink lager ligt; PVC gaat over het algemeen twintig jaar mee. Behalve de lagere prijs heeft PVC ook als voordeel dat er geen vuur nodig is om het aan elkaar te ‘lijmen’.

De levensduur van dakbedekking op een schuin dak hangt sterk af van de kwaliteit van de gebruikte materialen en uiteraard het soort materiaal dat gebruikt wordt. Zo kunnen dakpannen tot wel honderd jaar meegaan, en soms zelfs nog veel langer als de pannen van hoge kwaliteit zijn. Een rieten dak zal zo’n 25 jaar meegaan, al is de exacte levensduur hiervan sterk afhankelijk van de omgevingsfactoren. Zo zal riet dat vaak vochtig is sneller verrotten, evenals rieten daken die in bosrijke omgevingen staan. Er groeit dan immers veel eerder mos in, iets wat de daken van binnen uit verteert.

085-4011599
Onze specialiteiten:

Ervaren loodgieters 0

Altijd bereikbaar 0

Direct ter plaatse 0

Klantvriendelijke service 0

Call Now Button