Slimme thermostaat: wat is geo-fencing?

Loodgieter Amsterdam > Blogs  > Slimme thermostaat: wat is geo-fencing?

Slimme thermostaat: wat is geo-fencing?

Tegenwoordig horen we steeds meer over zogeheten slimme thermostaten. Deze thermostaten hebben als doel het verhogen van het comfort in de woning en tegelijkertijd proberen zo zuinig mogelijk het de energie om te springen. Om die twee tegensprekende belangen zo goed mogelijk te kunnen behartigen, moet de thermostaat slim zijn, vandaar dus ook de naamgeving slimme thermostaat. Een thermostaat is slim als deze probeert gebruik te maken van informatie die een ouderwetse thermostaat niet zou hebben. Op die manier kan zowel het comfort in de woning verhoogd worden, als het energieverbruik verlaagd worden. In dit artikel zullen we een slimme optie benoemen.

Geo-fencingThermostaat compri

Een van de handigste opties die de meeste slimme thermostaten bevatten, is geo-fencing. Het woord geeft het al enigszins weg: geo-fencing is een manier waarbij een geografisch gebied wordt afgebakend. Wanneer een mobiel apparaat binnen dit afgebakende gebied komt, wordt de verwarming aangezet, mits het uiteraard in de woning kouder is dan de ingestelde temperatuur. Op die manier is de woning altijd lekker warm als je thuis komt!

Het voordeel hiervan is dat je niet gebonden bent aan bepaalde tijden. Als je op onregelmatige tijden werkt of een dag vrij bent, dan hoef je niet het hele tijdschema van de thermostaat aan te passen. De slimme thermostaat ziet zelf al of je thuis bent en past het opwarmgedrag daaraan aan.

Call Now Button