Twee manieren om je waterleidingen te ontdooien

Loodgieter Amsterdam > Blogs  > Twee manieren om je waterleidingen te ontdooien

Twee manieren om je waterleidingen te ontdooien

Er is ten eerste de makkelijke manier. Deze manier heeft eigenlijk maar twee stappen, namelijk als eerste de loodgieter bellen en vertellen wat je probleem is. Als tweede kun je afwachten tot dat hij het probleem heeft opgelost. Daarnaast is er de moeilijke manier. Het alternatief is namelijk dat je zelf je waterleidingen gaat ontdooien. Daarvoor moet je met een aantal dingen rekening houden.

Hoe ga je te werk

Zoek uit waar het probleem zit en controleer of er al sprake is van een lek. Is er nog geen lek, dan kun je aan de slag. Is er wel een lek, dan is het handig de loodgieter erbij te halen tenzij je het lek zelf kunt dichten. Nu moet je eerst de hoofdkraan dicht draaien. Vervolgens draai je de kranen aan de bevroren waterleiding allemaal open. Is het probleem klein en makkelijk bereikbaar, dan kun je met een föhn te werk gaan. Gaat het om een groter deel dat bevroren is, dan is een elektrische kachel een uitkomst. Een ontdooitransformator zou natuurlijk ideaal zijn, maar die heeft bijna niemand in de schuur liggen. Je kunt er overigens wel een huren. Dat is vooral handig wanneer je niet direct bij de leidingen kunt komen die bevroren zijn.

Wees niet luiWorking tools, plumbing, pipes and faucets

Het is bij bevroren waterleidingen belangrijk zo snel mogelijk de problemen op te lossen. Dus wees niet lui en ga aan de slag. Of wees wel lui, maar laat dan de loodgieter het probleem voor je oplossen.

Call Now Button